onsdag 22. september 2010

Birkebeinerløpet med mange fra gruppa på startstreken....

... og alle kom i mål.

Marte N. H. valgte å teste seg i den vanlige Birken, og erfarte at det er tøft å løpe 22 km. En fin prestasjon og en god erfaring å ta med seg til senere år. Første gangen er det nok mange som møter på utfordringer de ikke var klar over på forhånd. Erfaring, erfaring, erfaring....

Disponering av krefter er viktig i et så langt løp, og det er nok her "førstereiserne" får seg en overraskelse. Mange debutanter syns det gikk bra første halvdelen og så kom syra.... Også erfarne løpere går i samme fella flere ganger: Smeller avgårde i starten, flyter på godfølelsen og så sier det pang. Da er det tøft å løpe mange km til. Nedoverbakkeløping er heller ikke bare enkelt; legger, lår og hofter får kjørt seg.


Over 800 deltagere deltok på Ungdomsbirken, og håper jeg har alle med meg på dette jubelropet:
"Gratulerer med seier og fantastisk innsats i H15 Jørgen og
gratulerer med super 2. plass på Ungdoms-Trippelen Henrik".

Alle dere andre fortjener også hyllest for fin innsats. Det er ikke noen "frøkenløype" som skal løpes, faktisk er den så tøff at noen hevder at det ikke er et mer krevende løp for ungdom på terminlistene i Norge. Da er det ikke dårlig å være en av deltagerne. Vær stolte av dere selv :-)

Olav måtte jo også vise at han greier å henge med dere unge: Tiden 1.32.57 står det respekt av.

Her er resultatlistene: Resultater Birkebeinerløpet 2010

Her er bilder fra en fin dag på Lillehammer: Ungdomsbirken 2010

P.S. Undertegnede løp HalvBirken og opplevde at trening i forkant av løp er viktig. Det var et slit å fullføre de 11 km med mitt treningsgrunnlag, men utrolig morsomt å komme i mål. Tiden 1.24.35 er fra og med nå kun en tid som skal slås, før neste års deltagelse skal det trenes mer!

tirsdag 21. september 2010

Barmarksamling på "Trollbu"


18 løpere og 6 voksne landet i Jotunheimens forgård med det målet å teste både kropp og sinn samt kose seg med hverandre, god mat og trange forhold i ei hytte som har sengeplass til 10 personer. 3 foreldre havnet på hytte på Luseter, trenerne på terassen og Oda på gulvet på stua.

Det var ingen sure miner pga fasilitetene, og dette bekrefter vel påstanden "Har du en positiv holdning, så går alt bra!".

Det ble litt av en treningshelg. Lørdag var det utfordringer på sykkel, på beina og på rulleski. I tillegg fikk man testet seg med orientering, juving, rappelering og matlaging. Ikke rart det var en sliten gjeng som returnerte og ÅT seg gjennom middagen på "Trollbu". Så var det presentasjon av selvlagde sanger, og Ole Lukkøye hadde vel en ganske enkel jobb med de fleste. Søndag var det langtur til Olavshovda, en topp med fantastisk utsikt til både Rondane og Jotunheimen.

Bilder fra samlingen: Barmarksamling på "Trollbu"

Sommertrening på Smeby i juli



For å markere at sommerferien var i gang ble det gjennomført en trening på Smeby med "nogo attåt". I strålende sol og deilig varme var det rulleski på nylagt asfalt og styrketrening i hagen før grillen ble angrepet av sultne deltagere. En hyggelig kveld for små og store.

Her finner dere bilder fra treningen: Bilder fra treningskveld i juli

Trenerne har ordet

Her kommer det tekst og bilder......

Velkommen til langrennsblogg for sesongen 2010/2011

En aktiv gjeng med skigutter og skijenter fra Løten/Nordbygda ski, Furnes skiløperforening, Ottestad IL og Vang skiløperforening trener sammen, drar på samling sammen, har det gøy sammen og motiverer hverandre til ekstra innsats. Denne sesongen prøver vi oss på en blogg med mange mange bilder fra ulike samlinger, renn, treninger og sosiale sammenkomster.

Bildene ligger i Picassa nettalbum som er åpen for alle. Derfor vil jeg at dere gir beskjed hvis det er bilder dere ikke vil ha på nettet. Ta gjerne en prat med foreldrene, slik at vi er sikre på at det ikke ligger bilder på nettet som dere ikke vil ha der. Nettvett er viktig!

Håper dere vil sende inn tekst som jeg kan legge ut.

Regner med at vi kan bruke bloggen til å legge ut informasjon fra trenerne, de henger seg nok på.

Bilder må dere gjerne sende meg, jeg er stort sett der egne unger deltar og derfor kan det være vanskelig å få de gode knipsene fra alle i gruppa:-)

Ha en fin sesong alle sammen. Hilsen Gro Ellegaard
Send tekst og bilder til e-post adresse: langrennsglede@gmail.com