mandag 29. november 2010

Rapport og bilder fra samlingen på Idre...

.... finner dere her: Samling Idre

Det kan se ut som at bildene det linkes mot er passordbeskyttet. I såfall må kretsen åpne opp slik at alle kan se bildene!

Mvh Gro

Treningsplan uke 48

Vi mangler fortsatt snø og løyper på Gåsbu og velger derfor å fortsette med trening på ski på Budor. Dette vil vi endre til Gåsbu umiddelbart ved mere snø. De fleste fikk gått mye på ski i helga og det var hyggelig med både besøk fra Hamar og super lunsj fra Vangskokken GA Strøm! Synd at skirennet på Sjusjøen ble avlyst til manges skuffelse!

Plan for uke 48

Tirsdag 30 november Kl 1800 Oppmøte Grua, klassisk I3 intervall

Onsdag 1 desember kl 1545 Oppmøte Shell Ridabu ferdig skiftet til Trening i Oslo med Engell og Sylta

Torsdag 2 desember kl 1800 Oppmøte på Storødegården/Gitvola Styrkestak/Hurtighetsstak/
Diagonalstak


Foreslår skirenn på Lygna til helga for de som har lyst! Søndag 5 desember er det fristilrenn på Lygna. Dette snakker vi om på trening!


Olav og Øystein

fredag 19. november 2010

tirsdag 16. november 2010

Flere turer på ski allerede.

Dagens økt ga vel de fleste en deilig følelse av at nå nærmer vinteren seg. Flotte forhold på Budor og super innsats av dere alle sammen. Forholdene kan visstnok gå under kategorien: "Nesten perfekte forhold" i følge Øystein. Krysser fingrene for at forholdene holder seg til torsdagens klassisk trening. Stay on!

torsdag 11. november 2010

5 prinsipper for god teknikk i fristil og klassisk


Her er fem prinsipper for god teknikk i både fristil og klassisk som er enkle å praktisere:

1.      Balanse: Man trenger god balanse for å gå fort på ski. Gå de første øktene endel uten staver! Gjelder i begge stilarter! Gir rask framgang! Stå lenge på en ski!
2.      Rytme: Når balansen sitter, føl rytme! Har du ikke rytme når du danser, så blir du fort sliten! Rytme gjør deg harmonisk og glad! Finn rytme!
3.      Framdrift: Alle kroppens bevegelsene skal besørge framdrift FRAMOVER! Ikke opp eller til siden! Armer og bein skal søke FRAMOVER!
4.      Tyngdeoverføring: Det er slitsomt å gå med kroppen midt i mellom skiene!!! Tenk på å ha en "tenkt" rett linje fra NESE-KNE-BINDING, når du går! Heledin kroppsvekt skal være over hver ski! I fristil kan man også tenke seg at man lager en stor "U" med hodet når man går over skia fra Høyre til Venstre. Kroppsvekta gjør at skiene sitter bedre i klassisk og får mer fart på skia når vi skøyter.
5.      Timing: Betyr stor kraft til rett tid! I klassisk er det et triks å trene på et tidlig fraspark! Vi fikser det også med å gå endel uten staver! I fristil handler det om å ikke "pumpe" eller "skyve" gjennom hele sklifasen, men å være med med hele kroppen ut til hver side å søke å stå lenge på hver ski får så å spenne muskler mot slutten/vi går litt ned) og mobilisere et bestemt trykk som settes inn i slutten av fasen. Timing kan trenes med å gå uten staver, samt søke å få til en rask takt for å unngå å gå seg stiv!

God trening fra Olav

Vi har fått en invitasjon fra Ottestad og Hamar!Veldig hyggelig at flere vil ha oss med! Still opp så mange dere kan!
Hva: Hurtighetstrening i Furuberget Lørdag 13 november
Hvor: Oppmøte på parkeringa ved Snekkerstufeltet, nederst i Furuberget
Hvem: Trenere vil være Mali, Mona fra Ottestad og Anders H fra Hamar ellers deltagere fra alle Mjøsas kanter som liker å ha det moro!
Når: Lørdag 13 nov kl 1000, ca en time
Hva: Hurtighetstrening
Hvordan: Med staver i Furuberget
Hilsen Øystein og Olav

Samling på Beitostølen 26.-28. novemberHei alle sprekinger!
Vi har behov for å avklare hvor mange som vil være med til Beitostølen på samling 26 - 28 november.

Administrativt:Bo i leilighet og evt ei hytte i sentrum av Beito. Mat kjøper vi lokalt og lager selv. Leiligheten er gratis, men ekstra hytte må vi spleise på. Totale utgifter blir da litt mat, litt hytte + bensin til de som kjører! Vi kommer raskt tilbake med detaljer.

Treningsopplegg:
Fredag: Rolig tur, fristil ca 1 time etter ankomst i lysløype
Lørdag 1. økt: Rolig langtur, 2.30 timer, klassisk med innlagt teknikk, fokus diagonal
Lørdag 2. økt Fristil, hurtighetsøkt 1.30 time
Søndag: Rolig langtur, klassisk 3 timer med innlagt stake-teknikk!

Påmeldingsfrist:
Meld tilbake til Øystein innen søndag 14 november om du vil være med! Vi trenger også noen til å kjøre!

onsdag 10. november 2010

Hovedlandsrennet 2011


Her kommer litt info om Hovedlandsrennet 2011, som arrangeres 18.-20. februar i Granåsen i Trondheim.
Foreløpig legger vi bare ut link til arrangørens hjemmeside, men vil etterhvert som vi nærmer oss komme med mer spesifikk informasjon.

Les mer på arrangørens hjemmeside: Hovedlandsrennet 2011