torsdag 11. november 2010

5 prinsipper for god teknikk i fristil og klassisk


Her er fem prinsipper for god teknikk i både fristil og klassisk som er enkle å praktisere:

1.      Balanse: Man trenger god balanse for å gå fort på ski. Gå de første øktene endel uten staver! Gjelder i begge stilarter! Gir rask framgang! Stå lenge på en ski!
2.      Rytme: Når balansen sitter, føl rytme! Har du ikke rytme når du danser, så blir du fort sliten! Rytme gjør deg harmonisk og glad! Finn rytme!
3.      Framdrift: Alle kroppens bevegelsene skal besørge framdrift FRAMOVER! Ikke opp eller til siden! Armer og bein skal søke FRAMOVER!
4.      Tyngdeoverføring: Det er slitsomt å gå med kroppen midt i mellom skiene!!! Tenk på å ha en "tenkt" rett linje fra NESE-KNE-BINDING, når du går! Heledin kroppsvekt skal være over hver ski! I fristil kan man også tenke seg at man lager en stor "U" med hodet når man går over skia fra Høyre til Venstre. Kroppsvekta gjør at skiene sitter bedre i klassisk og får mer fart på skia når vi skøyter.
5.      Timing: Betyr stor kraft til rett tid! I klassisk er det et triks å trene på et tidlig fraspark! Vi fikser det også med å gå endel uten staver! I fristil handler det om å ikke "pumpe" eller "skyve" gjennom hele sklifasen, men å være med med hele kroppen ut til hver side å søke å stå lenge på hver ski får så å spenne muskler mot slutten/vi går litt ned) og mobilisere et bestemt trykk som settes inn i slutten av fasen. Timing kan trenes med å gå uten staver, samt søke å få til en rask takt for å unngå å gå seg stiv!

God trening fra Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar